Du er her. Gamborg Sogns Jagtforening > Opskrifter > Fuglevildt > Søde dykænder med sprøde grønsager


Sødedykænder med sprøde grønsager


4 pers.

Skær kødet i tynde strimler på langs af brystet. Varm olien. Tilsæt karry, soyaolie og evt. lidt chili og lad det bruse det igennem. Tilsæt løg og svits dem klare. Kød og sirup tilsættes som brunes godt, hvorefter varmen sænkes og kødet steger videre under låg i ca. 10 minutter. Gulerødderne tilsættes og steger med i ca. 5 minutter. Tilsæt sukkerærterne som blot varmes igennem. Bland alle ingredienserne til saucen i en skål og rør det i kødet og koge det igennem hvis saucen bliver lidt "sej" kan der tilsæt lidt olie.

Ingredienser:

 

 

500 g dykandbryst

 

 

3 løg

 

 

2 store gulerødder

 

 

200 g sukkerærter

 

 

2 spsk soyaolie

 

 

2 tsk karry

 

 

3 spsk olie

 

 

2 spsk sirup

 

 

salt og peber

 

 

 
 

 

Til Saucen:

 

 

1 tsk kartoffelmel

 

 

9 spsk vand

 

 

3 spsk eddike

 

 

1 spsk sukker

 

 

1/4 tsk salt

 

 

2 spsk tomatketchup